Zeker 500 doden op brug in Bagdad

Print
In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn woensdag minstens 500 mensen omgekomen toen er paniek uitbrak op een brug in de buurt van een sjiitische moskee.
Dat heeft de Iraakse minister van Volksgezondheid, Jalil al-Shumari, bekendgemaakt. Andere bronnen spreken van 637 doden en 238 gewonden.
De paniek was ontstaan na een aanslag op de sjiitische Kadhimiya-moskee in het noorden van de Iraakse hoofdstad.
Volgens ooggetuigen brak er paniek uit toen iemand schreeuwde dat er zich een zelfmoordterrorist onder de massa bevond. Anderen meenden dat er op de brug explosieven waren aangebracht. Daarop sprongen verschillende mensen van de brug in de Tigris. Volgens sommige bronnen zou ook de leuning van de brug zijn ingestort.
Bij de aanslag op de Kadhimiya-moskee eerder op de dag kwamen zeven mensen om het leven en raakten 36 anderen gewond. De aanslag gebeurde tijdens een jaarlijkse herdenkingsplechtigheid in de moskee.
Op de Arabische nieuwszender al-Arabiya waren beelden te zien van de brug en de levenloze lichamen die overal verspreid liggen. Op beelden uit de plaatselijke ziekenhuizen is te zien dat de gangen vol mensen liggen, die blijkbaar allemaal de verdrinkingsdood zijn gestorven.
MEEST RECENT