Lille opent na vier jaar fonkelnieuw zwembad

Print
Voor de gemeente Lille brak donderdag officieel een nieuw zwemtijdperk aan. De gemeente opende het kersverse zwembad in de Kerkstraat. Alle Lillenaren mogen op maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus overdag gratis komen zwemmen.
BR> "Enkele jaren geleden droomden we van een nieuw zwembad. Nu hebben we een droom van een zwembad", sprak schepen van Sport Marc Herrygers (CD&V).

Het vorige zwembad sloot in augustus 2001 de deuren omdat het niet meer voldeed aan de milieuwetgeving. Precies 1.481 dagen en twee miljoen euro later staat er een fonkelnieuw zwembad.
"We beschikken nu over twee baden, waaronder één bassin van negen meter op vijf meter. Dat is bedoeld voor kleuters", legt Marc Herrygers uit. "Het andere, grote bassin is 20 meter op 10,5 meter groot. We hebben bewust niet gekozen voor een recreatief zwembad. In de eerste plaats moeten onze meer dan 1.000 kinderen uit de lagere scholen opnieuw de kans krijgen om te leren zwemmen." Elke Lilse klas kan normaal om de veertien dagen een lesuur komen zwemmen.

Ook gewone Lillenaren mogen hun borst alvast nat maken. Het zwembad is voor hen geopend op maandag en dinsdag van 17 tot 21u, op woensdag van 13.30 tot 21u, op vrijdag van 13.30 tot 21u en op zaterdag van 9 tot 12u.
"De vraag van de ouders om kinderen te leren zwemmen is ook heel groot. Onze sportdienst staat in contact met gediplomeerde zwemleraren. Ouders moeten met de sportdienst een afspraak maken", zegt burgemeester Jef Van Duppen.

Op zondag 28 augustus kan het grote publiek in de namiddag een kijkje komen nemen in het zwembad. Alle Lillenaren mogen op maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus overdag gratis zwemmen. Enkele leden van het schepencollege van Lille gaven donderdag alvast het goede voorbeeld. Burgemeester Jef Van Duppen bedankte voor een duik. "Ik kan niet zwemmen. Als in Lille ooit een wielerpiste open gaat, sta ik op de eerste rij", lachte hij.
www.lille.be

.

Nu in het nieuws