Super Grand Prix Sheffield: Kelly Holmes nam afscheid

Kelly Holmes, die vorig jaar nog tweemaal olympisch goud won in Athene (800 en 1500 meter), heeft zondag tijdens de Super Grand Prix van Sheffield afscheid genomen van het Britse publiek.

Belga

Holmes komt mogelijk nog een laatste keer in actie tijdens de Commonwealth Games in maart in Australië. Zondag eindigde ze in haar laatste wedstrijd op Britse bodem, gehinderd door een blessure aan de achillespees, achtste en voorlaatste op de 800 meter in 2:06.69. Ze toonde haar twee gouden Olympische medailles bij het betreden van het podium, onder een regen van confetti in de Britse kleuren. "Het was een fantastische dag, alhoewel ik een beetje gefrustreerd ben omdat ik niet het best van mezelf heb kunnen geven", verklaarde ze.

De 35-jarige "Dame" Kelly (35) was de grote vedette van de meeting. Ze was alomtegenwoordig op affiches en in de Britse media. Ze kreeg zelfs een groot spandoek met het opschrift "Thank you Kelly" in het stadion waar ze het Brits record op de 1500 meter liep in 1997 (3:58.07).

Nu in het nieuws