Oelegems blotevoetenpad prikkelt zintuigen

Alle nationale kranten, tot de televisiestations toe, berichtten afgelopen weken over het zogenaamde "allereerste" blotevoetenpad van Vlaanderen inZutendaal. De domeinwachters van het Vrieselhof moesten eens twee keer slikken. In het provinciaal groendomein in Oelegem kan je al sinds dit voorjaar op blotevoetentocht.

BR>

I>Perfect voor de doorstroming van het bloed! Ideaal voor de kleine voetspiertjes die in schoenen nooit worden gebruikt!

In de kranten kwamen de podologen superlatieven tekort om de sensatie van het Zutendaals blotevoetenpad te beschrijven. In Oelegem hebben ze die voordelen al langer ontdekt. "Iedereen zou af en toe eens op blote voeten moeten lopen", zegt domeinwachter Marc Van de Mierop. "Het is heilzaam voor de voeten, en je zintuigen worden geprikkeld."

Het blotevoetenpad in Oelegem kan alleen op afspraak worden bewandeld, onder begeleiding van een gids. De deelnemers worden geblinddoekt en moeten dan achtereenvolgens over verschillende ondergronden en obstakels. "Een stukje van het blotevoetenpad loopt bewust door slijkwegen", vertelt Van de Mierop. "Het Oelegems pad is verdeeld over het domein Vrieselhof en de bossen achter het fort. Achter het fort moeten de deelnemers onder meer een talud beklimmen. Dat dit geblinddoekt gebeurt, geeft het een extra dimensie. We begeleiden de deelnemers ook over een boomstam, die schuin ligt. En ze moeten door de vijver van het Vrieselhof en door De Schijn ploeteren."

Het blotevoetenpad duurt anderhalf à twee uur. De eerste reacties zijn unaniem lovend. "Niet alleen het feit dat ze hun voetzolen prikkelen, maar ook de blinddoek zorgen voor een unieke ervaring. De deelnemers moeten heel erg op het gevoel lopen. In de vijver bijvoorbeeld mogen ze hun blinddoek na een tijdje even afnemen. Ook de slijkpassage is heel erg in trek."

Wie zin krijgt, maakt best zo snel mogelijk een afspraak, want alleen in de zomermaanden is het Oelegems blotevoetenpad betreedbaar. Deelnemers krijgen de raad om een reservebroek (blotevoetenpad best met korte broek doen) mee te brengen, zodat ze zich nadien kunnen omkleden.

Nu in het nieuws