Overvallers kiezen dronken slachtoffers uit

Dronken personen zijn in de vroege uurtjes niet veilig in het Schipperskwartier en de Stationsbuurt. De voorbije weken werden er meer dan eens overvallen. Politie en parket spreken van een licht opkomend fenomeen.

BR>

Het Antwerpse parket kent twee dossiers van dronken personen die werden overvallen in het Schipperskwartier en de Stationsbuurt. In beide zaken zitten momenteel daders vast, drie in totaal. Ze kennen elkaar trouwens. De raadkamer verlengde deze week nog hun aanhouding. Het gaat om jonge allochtonen.

De daders opereren meestal in groep en kiezen in genoemde buurten dronken slachtoffers uit. Ze spreken hun doelwit aan en na wat duwen en trekken gaan ze aan de haal met zijn portefeuille. Wanneer dat niet vlot loopt, of de tegenpartij blijkt minder dronken te zijn dan hij oogt, deinzen de overvallers er niet voor terug om hun slachtoffers een stevig pak rammel te geven.

De overvallen vinden steeds in de vroege ochtend plaats. De daders hebben nog een andere reden om dronken slachtoffers uit te kiezen. Vaak zijn die personen niet geneigd om de overval aan te geven bij de politie omdat ze niet willen dat hun familie weet dat ze op dat uur en in die buurt dronken rondliepen. De politie heeft dan ook sterke vermoedens dat er al meer overvallen gebeurden dan de twee die bekend zijn.

Nu in het nieuws