WTA New Haven: Davenport denkt niet meer aan stoppen

Print
De 29-jarige Amerikaanse Lindsay Davenport, die deze zomer gehinderd werd door een blessure aan de rug heeft zondag, voor ze aan het WTA-toernooi van New Haven deelneemt, aangegeven dat ze haar 'tennispensioen' zeker nu nog niet plant.
"Het gaat vrij goed met mijn rug", verklaarde Davenport. "Ik heb niets anders gedaan dan rusten. Het was heel moeilijk want ik ben eerder een actief persoon. Het voelde dan ook raar om niets te doen. Ik ben op de terugweg en ik ben klaar om zoveel te spelen als ik kan. Ik kan mijn pensioen nog niet plannen." Nadat ze de finale van Wimbledon verloor tegen haar landgenote Venus Williams, waar ze al veel last had van rugpijn, keerde ze op 28 juli terug in het toernooi van Stanford. Daar moest ze de strijd echter al staken na 18 minuten.

"Ik ben waarschijnlijk te vroeg willen terugkeren", gaf Davenport toe. Het is wel frustrerend want het seizoen op hardcourt is voor mij de beste periode van het seizoen. Op dit punt van mijn carrière ga ik echter niet spelen wanneer ik niet honderd procent fit ben. Davenport verliest haar eerste plaats op de wereldranglijst maandag aan de Russische Maria Sharapova. Ze is eerste reekshoofd in New Haven, waar ze al vier keer de finale speelde, maar nog nooit won.

.

Nu in het nieuws