ATP Cincinnati: 31e toernooizege voor Roger Federer

Print
De Zwitser Roger Federer, 's werelds nummer 1, heeft zondag in de finale van de ATP Masters Series van Cincinnati (2,45 miljoen dollar/2,011 miljoen euro) de Amerikaan Andy Roddick (ATP-5) verslagen met 6-3, 7-5. Na zes weken afwezigheid behaalde Federer in Cincinnati zijn 9e toernooizege van het seizoen.
In totaal heeft de Zwitser nu al 31 toernooizeges op zijn palmares. Federer won voor de tiende keer in elf confrontaties met Roddick, die op het einde van de partij sukkelde met een blessure aan de voet. Roddick vroeg voor de kiné omdat hij teveel pijn had aan zijn voet. Na een time-out en behandeling van 3 minuten, ging Federer verder door op zijn elan en brak hij Roddick in het laatste game van de wedstrijd om deze te winnen in 75 minuten. "Ik had serieuze last vanaf 5-5 in de tweede set, maar daarvoor hinderde het me ook al", kloeg Roddick, die 11 aces sloeg. "Ik zal het laten behandelen en hopelijk geraak ik dan klaar voor de US Open."

Roddick, die ook al verloor van Federer in de finale op Wimbledon, was niet zeker dat hij wel honderd procent fit aan de US Open zou kunnen beginnen. Het toernooi begint over een week. "De wedstrijd ging gelijkopgaand, maar toen werd Roger weer Roger", zei Roddick die dit toernooi twee jaar geleden won. "Hij is een groot kampioen, een echt symbool voor onze sport." Federer versloeg Roddick nu zes keer op rij, Wimbledon-finales in 2004 en 2005 meegerekend. Deze overwinning is eveneens zijn 22e opeenvolgende overwinning in een finale. De laatste finale die hij verloor was in de zomer van 2003 in Gstaad.

De Zwitser heeft nu vier Masters Series gewonnen dit seizoen, na Indian Wells, Miami en Hamburg en schaart zich bij Marcelo Rios, Pete Sampras en Andre Agassi, de enigen die vijf verschillende evenementen in de Masters Series wonnen.

.

Nu in het nieuws