Google verbetert zoekmogelijkheden op desktop

De internetzoekmachine Google lanceerde maandag een nieuw instrument om de internetgebruiker tijdens zijn zoektocht op het web het leven makkelijker te maken.

Het gaat concreet om een verticale werkbalk die automatisch op het bureaublad verschijnt en informatie bevat op basis van de surfgewoonten van de gebruiker.

Naar persoonlijke voorkeur kan de gebruiker daarin nieuws, foto's, weerberichten, e-mail en dergelijke meer laten verschijnen. De werkbalk laat ook toe om files op de eigen pc terug te vinden.

Met de zoekfunctie op maat moet de gebruiker sneller aan de slag kunnen gaan vanop de desktop zonder daarom een browser te openen. Met het nieuwe product gaat Google de concurrentie aan met Yahoo! , dat in juni het gelijkaardige 'My Web' lanceerde.

Tegelijk komt ook Microsoft onder druk te staan, want zoeken naar informatie of programma's op de eigen pc was totnogtoe hoofdzakelijk een Microsoft-aangelegenheid.

Google is in zijn activiteit absolute marktleider en verwerkt zowat 56 procent van alle zoekopdrachten op het wereldwijde web, gevolgd door Yahoo! (26 procent) en MSN van Microsoft (11 procent).

Nu in het nieuws