"Start me up" schoot nieuwe tournee Rolling Stones op gang

Print
Met de hit "Start me up" hebben de Rolling Stones zondagavond voor 30.000 tot 36.000 fans in het uitverkochte Fenway-stadion in het Amerikaanse Boston een nieuwe wereldtournee op gang geschoten.
Drie jaar na hun "Forty Licks" concertreis gaan de oude rockers opnieuw de wereld rond, dit keer met hun op 6 september uit te komen nieuw album "A Bigger Bang". Mick Jagger (62), Keith Richards (61), Charlie Watts (64) en Ron Wood (58) serveerden in hun show van iets meer dan twee uur naast nieuwe nummers vooral klassiekers als "Brown Sugar", (het slotlied) "It's only rock 'n roll" en "Sympathy for the devil". Er passeerden meer dan twintig liedjes de revue.

Na Boston, waar ze morgen/dinsdag nog eens spelen, doen de Stones nog 36 steden aan de in de VS. Dan gaat het naar Zuid-Amerika, Australië, Azië en in de zomer van volgend jaar Europa. De hoofdstad van de stad Massachusetts was voor de tweede keer het beginpunt van een concertreis. "Men vraagt ons wel eens waarom onze tournee in Boston begint. Ons antwoord luidt dan: "omdat Boston een kampioenenstad is", lanceerde Jagger, in een verwijzing naar het feit dat de plaatselijke Red Sox de Amerikaanse baseballcompetitie hebben gewonnen. Fans betaalden tot 400 dollar voor een ticket. Volgens de organisatoren was al 98 procent van de kaarten op voorhand verkocht.

De Stones presenteren hun nieuwe show op het grootste podium ooit. Het is een constructie van 300 ton, 300 meter breed en 30 meter hoog. Er zijn zeventig vrachtwagens en 265 mensen nodig voor het transport en de opbouw van het gevaarte. Jagger zei vooraf dat de mannen zich niet te oud voelen voor hun 31ste wereldtournee. "Wanneer men creatieve energie heeft, speelt leeftijd geen rol", aldus sir Mick in de Amerikaanse pers. "Ze spelen tot ze dood vallen", zei een fan die al voor de vijfde keer een concert van de Rolling Stones had bijgewoond.

.

Nu in het nieuws