Miko gaat samenwerken met Sip-Well

Print
Miko, de Belgische onderneming die actief is in koffiediensten aan bedrijven, gaat een strategische alliantie aan met het eveneens Belgische Sip-Well, dat waterkoelers levert aan bedrijven en particulieren. Concreet komt de samenwerking erop neer dat alle koffiediensten die beide aanbieden, ondergebracht worden bij Miko en in ruil de drinkwaterlevering ondergebracht wordt bij Sip-Well.
Financiële details over het partnership maakten beide ondernemingen maandag niet bekend.
Miko leverde met zijn aparte afdeling "Miko Aqua Service" vanaf het begin van de jaren negentig ook waterkoelers aan bedrijven. Vanaf 1 september 2005 wordt die activiteit overgedragen aan Sip-Well, marktleider in ons land. Het gaat om zo'n 1.750 waterkoelers die worden overgedragen. Anderzijds neemt Miko het volledige pakket (enkele honderden) koffietoestellen over van Sip-Well op de Belgische markt. Vanaf 1 januari volgend jaar verkrijgt Miko ook de productie- en distributierechten van de Sip-Well instantproducten (soep, cacao, ...).
Volgens Miko is er sprake van een strategische alliantie omdat beide bedrijven elkaar vergoeden op basis van een percentage op de gerealiseerde omzet van de overgedragen toestellen. Daarenboven gaan beide elkaars productgamma actief promoten, en geldt voor aangebrachte klanten hetzelfde vergoedingspercentage.

.

Nu in het nieuws