Prinses had bijna misval op 21 juli

Print
Prins Laurent en prinses Claire hebben bijna hun kindjes verloren op de jongste nationale feestdag. Het vorstenhuis hield het voorval angstvallig geheim, maar vrienden van het prinsenpaar hebben het nieuws over de dreigende miskraam nu bekend gemaakt.
Prins Laurent moest met zijn vrouw Claire de koninklijke familie vertegenwoordigen op het Te Deum in Aarlen ter gelegenheid van de nationale feestdag. Maar de prins kwam er alleen aan en spoedde zich na de plechtigheid weer weg. In de Luxemburgse provincieplaats dacht iedereen dat de haastige prins samen met de andere leden van de koninklijke familie het militair defilé in Brussel wilde bijwonen. Maar op televisie was te zien dat de plaats van Laurent in de koninklijke tribune onbezet bleef.

Alle commentaar over het waarom van zijn afwezigheid werd toen geweigerd. Nu blijkt dat de prins rechtstreeks naar huis reed, zonder zich om het protocol te bekommeren, om aan de zijde van zijn vrouw te staan. Claire liep immers het risico op een miskraam. Eind juni meldde het koninklijk paleis dat prinses Claire en prins Laurent, na de geboorte van Louise op 6 februari 2004, opnieuw in blijde verwachting zijn. Claire zou in januari moeten bevallen van een tweeling.

Volgens intimi verloopt de zwangerschap van Claire allesbehalve gemakkelijk. De prinses zou het moeilijk hebben met de hormonale veranderingen. Ook wordt gezegd dat de komst van de tweeling mogelijk te snel op de geboorte van Louise volgt en zeer zwaar om dragen is voor de tengere echtgenote van prins Laurent. "Net op de nationale feestdag had Claire heel erge buikpijn", zegt een goede vriendin. "De gynaecoloog heeft een miskraam kunnen vermijden, maar de prinses moet sindsdien veel rusten. Haar arts gaf haar de goede raad om haar man niet te vergezellen op de vele plichtplegingen tijdens de nationale feestdag. Ook tijdens de resterende maanden van haar zwangerschap zal ze minder officiële opdrachten vervullen. Ze nam vakantie op een rustige plaats waar, indien nodig, zeer snel geneeskundige hulp kon worden verstrekt."

Prins Laurent is sterk aangegrepen door de moeilijke periode van de prinses van zijn hart. Toch zal hij eerstdaags zijn werkzaamheden hervatten voor een gezonder leefmilieu en een betere dierenbescherming. Alles ziet er nu naar uit dat Claire sterk en gezond genoeg is om haar zwangerschap van de tweeling in de beste omstandigheden uit te dragen.

.

Nu in het nieuws