Genkenaar beschoten op parking E314 in Houthalen

Print
In het ziekenhuis van Genk is zondagochtend een Genkenaar binnengebracht met een schotwonde in zijn schouder. De man bloedde hevig.
Uit de eerste verklaring bleek dat hij 's ochtends op een parking langs de E314 in Houthalen was beschoten door een onbekende man. Pas toen hij bij een vriend in Genk aankwam merkte het slachtoffer dat hij serieus gewond was. De twee besloten om naar het ziekenhuis te gaan.

Van een mogelijke dader of een motief ontbreekt nog elk spoor. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. De man vertelde dat hij daar was uitgestapt voor een sanitaire stop. Een onbekende man stapte op hem af en vroeg hem iets. Het slachtoffer vertrouwde de zaak niet en liep terug naar zijn auto. Plots voelde hij een stekende pijn in de schouder. De Genkenaar slaagde er nog in om naar het huis van een vriend in het Genkse te rijden. Daar zag hij dat zijn kleren helemaal vol bloed hingen en besloot hij naar het ziekenhuis te rijden.

De politie van Genk werd als eerste op de hoogte gebracht van de feiten. Maar omdat het schieten in het gerechtelijke arrondissement Hasselt is gebeurd, werd het onderzoek overgeheveld naar de Gerechtelijke Diensten van het Arrondissement (GDA) Hasselt. Ook het parket van Hasselt werd ingelicht. Op de parking gingen de speurders zoeken naar sporen. De kogel zit nog in de schouder van het slachtoffer en kon om medische redenen niet worden verwijderd. De toestand van het slachtoffer is niet kritiek. Het onderzoek wordt voortgezet.

.

Nu in het nieuws