Verdacht pakketje op Utrecht station veroorzaakte chaos

Print
Het Centraal Station in Utrecht is zondagavond 3,5 uur ontruimd geweest omdat in een trein een verdacht pakketje was gevonden. Onderzoek van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) wees uit dat het pakketje niet gevaarlijk was.
Wat er in het pakketje zat, wilde de politie aan het begin van de nacht van zondag op maandag niet zeggen. De politie onderzoekt wie het heeft achterlaten. Het pakketje, vermoedelijk een reistas, lag in een stilstaande trein. De NS legde rond 20.30 uur op last van de politie al het treinverkeer van en naar Utrecht stil.

Alle werknemers van de verkeersleidingspost, van waaruit alle seinen en wissels in een groot gebied rond Utrecht worden bediend, moesten hun kantoor verlaten. Dat betekende dat veel treinen op belangrijke baanvakken in de richting van onder meer Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch ergens op het traject stil kwamen te staan. In die treinen zaten vele duizenden reizigers. De spoorwegen hebben geprobeerd de treinen naar de dichtbijzijnde stations te loodsen. Dat lukte niet in alle gevallen. Mondjesmaat werden bussen ingezet.

Ook het Beatrix Theater, waar de Abba-musical "Mamma Mia!" bezig was, en het Jaarbeursplein moesten worden ontruimd. Iedereen diende buiten een straal van 150 meter van het station te blijven. Even na middernacht reden de eerste treinen weer. De NS probeerde alle gestrande reizigers in de nacht van zondag op maandag nog thuis te brengen. Het treinverkeer kwam maandag in de ochtendspits normaal op gang.

.

Nu in het nieuws