Voorbeschouwing 1/8e finale BvB: A'lecht-Gent

Aftrap: 20 uur
TV: Canal + vanaf 19u45
Stadion: Constant Vanden Stockstadion
Scheidsrechter: Eric Blareau

Aimé Anthuenis: "Bang voor het harde veld"
Bij Anderlecht krijgen het verlengen van de titel en een vervolg in de Champions League voorrang op de nationale beker. Toch weigert Aimé Anthuenis de Belgische cup een troostprijs te noemen. "Ikzelf heb altijd veel plezier beleefd aan dit tornooi. Als topclub willen we op 3 fronten meestrijden. De jongste jaren hebben we nooit meegespeeld in de beker, dus we hebben nog iets recht te zetten. We nemen deze opdracht zeker niet licht op. Een nederlaag komt psychologisch altijd zwaar aan. Bovendien kan ik met mijn typeploeg aantreden en wordt dit dus een uitstekende voorbereiding."

Alleen de toestand van het veld baarde de trainer zorgen. "Theoretisch kan hierop gespeeld worden", vertelde Anthuenis dinsdag na een korte training in het Constant Vanden Stock-stadion. "Voor de spektakelwaarde is deze ondergrond nefast. De spelers moeten alle moeite van de wereld doen om overeind te blijven. Maar de kalender zit te vol om aan uitstel te denken."

ANDERLECHT: Geen problemen voor Aimé Anthuenis. Iedereen is fit. Yves Vanderhaeghe ondervindt nauwelijks nog hinder van zijn geblesseerde teen.

De kern: De Wilde, Milojevic - Crasson, Doll, De Boeck, Dheedene, Ilic, Pirard - Stoica, Vanderhaeghe, Baseggio, Goor, Van Diemen, Hasi, Pierre - Radzinski, Koller en Aruna

AA GENT: Tomas Vasov, die na hinder aan de adductoren nog een aangepast trainingsschema volgt, is er verrassend genoeg bij. Morten Pedersen (achillespees) is onbeschikbaar. Ahmed Hossam (pas terug na twee interlands met Egypte), Edin Ramcic, Aldo Olcese en Tarik Kharif werden niet geselecteerd.

De kern: Herpoel, Denijs - Peeters, Carrez, Cipi, Borkelmans, Brocard - Christensen, Joly, Kraouche, Vasov, Laamers - Schepens, Kaklamanos, Lempereur en Gajser
Nu in het nieuws