Zwarte dozen van verongelukte vliegtuigen gevonden

Print
De tweede zwarte doos van het Cypriotische vliegtuig dat zondag in Griekenland neerstortte, is vrijdag teruggevonden. Ook een van de twee zwarte dozen van het Tunesische toestel dat op 6 augustus voor de kust van Sicilië verongelukte, is ontdekt.
De zwarte doos van de Cypriotische Boeing werd op de plaats van het ongeval gevonden en "lijkt in goede staat", zei de voorzitter van de onderzoekscommissie, Akrivos Tsolakis. De doos, die de geluidsopnamen van het laatste half uur in de cockpit bevat, wordt naar Parijs gestuurd, waar ook de eerste zwarte doos onderzocht wordt. Bij de ramp kwamen alle 121 inzittenden van het chartervliegtuig van de Cypriotische maatschappij Helios Airways om het leven.

Een van de zwarte dozen van de ATR van de Tunesische maatschappij Tunintair die een noodlanding op zee moest maken nadat de motoren waren uitgevallen, is op 1.440 meter diepte gelokaliseerd door een speciaal schip van de Italiaanse marine, meldde de Italiaanse pers vrijdag.
Op dezelfde plaats is de cockpit en de staart van het vliegtuig gevonden. Bij dit ongeval kwamen 13 passagiers om het leven en raakten 23 anderen anderen, onder wie de piloot, gewond. Nog drie passagiers worden vermist.
Nu in het nieuws