Nieuw nummer tijdschrift Père Ubu uit handel gehaald

Print
Het nieuwe nummer van het satirisch tijdschrift Père Ubu is vrijdag als gevolg van een gerechtelijke beslissing uit de handel gehaald. Dat blijkt uit een mededeling van de hoofdredacteur van het tijdschrift.
Dat is het gevolg van een eenzijdig verzoek door Annaïk De Voghel, één van de woordvoersters van minister van Justitie Laurette Onkelinx, bij de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van Brussel, aldus de advocaat van de persattachée.
In een mededeling zegt hoofredacteur Rodolphe "Rudy" Bogaerts dat de woordvoerster van de rechter heeft verkregen dat nummer 750 binnen de zes uur uit de handel wordt gehaald, op straffe van een dwangsom van 500 euro per exemplaar dat nog te koop is.
Père Ubu beweert in het nieuwe nummer dat de persattachée haar functie zou hebben gekregen omdat ze zeer nauwe banden zou hebben gehad met advocaat Marc Uyttendaele, de man van minister Onkelinx. Dat zegt Bogaerts.
De hoofdredacteur zegt nog dat het de derde maal is dat dit gebeurt omdat het tijdschrift de greep aanklaagt van het netwerk Uyttendaele en verwanten van de familie Onkelinx op het ministerie van justitie.
De advocaat van de woordvoerster, Robert De Baerdemaker, zegt dat het gaat om een publicatie die inbreuk maakt op de eer, reputatie en privéleven van zijn cliënte. Daardoor is de ingeroepen dringendheid vanwege zijn cliënt gerechtvaardigd, luidt het.
Nu in het nieuws