Basejumper springt van Crown Plaza Hotel Antwerpen

Print
Basejumper Johan Vervoort uit Herentals is woensdagavond van het Crown Plaza Hotel in Antwerpen gesprongen. Tot grote schrik van de taxichauffeurs.
BR> Die stonden rustig op klanten te wachten toen er plotseling iemand uit de lucht kwam vallen.

Eigenlijk zouden Johan Vervoort (32) en zijn maten woensdagavond naar Rotterdam gaan om een sprong van een gebouw te maken. Maar omdat daar te veel wind stond, kozen ze voor het Crown Plaza Hotel aan de Ring. ”Ik had daar nog nooit vanaf gesprongen, maar we hadden er al wel eens een interview gegeven voor Telefacts”, vertelt Johan. ”Nu wilde ik er ook graag vanaf springen.”
Johan en zijn vrienden slaagden erin om ongemerkt op het dak te komen. ”Die deur was gewoon open, niemand hield ons tegen. Dus waagden we onze kans.”

Een spectaculaire stunt, al is het voor Johan eigenlijk niets bijzonders. Hij maakte al bijna 850 sprongen. Van onder meer de Petronas Towers in Kuala Lumpur, Maleisië, de Eiffeltoren en de basiliek van Koekelberg.
In Antwerpen sprong de Kempenaar al uit het reuzenrad op de Sinksenfoor, van de Oudaan, van verschillende kranen in de haven en de Chigagoblokken op Linkeroever.

De vrienden die de stunt filmden, zagen hoe de beveiliging de nummerborden van de ‘vluchtauto’ opschreef en doorbelde. Daarna wandelden ze zelf rustig het hotel uit. Andrea Wrba, general manager van het hotel, deed aangifte van de sprong.
Nu in het nieuws