Rode Duivels start met drie spitsen tegen Griekenland

De Rode Duivels starten woensdag in het Koning Boudewijnstadion meer dan waarschijnlijk met drie spitsen tegen Europees kampioen Griekenland. Zowel Luigi Pieroni, Emile als Mbo Mpenza mogen immers rekenen op een basisplaats, zo bleek dinsdag uit de laatste training van de nationale voetbalploeg.

Bondscoach Aimé Anthuenis bouwt echter ook defensieve zekerheid in. Op het middenveld lijkt hij immers uit te pakken met drie verdedigend ingestelde spelers: Yves Vanderhaeghe, Timmy Simons en Jelle Van Damme, als speelt die laatste enkel indien Koen Daerden (zoals wordt verwacht) forfait geeft.

De on-Belgische aanvallende opstelling vloeit voort uit de wetenschap dat de Duivels de volgende WK-kwalificatiematchen moeten winnen indien ze uitzicht willen behouden op de eindronde in Duitsland.

"Ik besef dat spelen op deze manier gevaren inhoudt, maar de spelers weten wat ze moeten doen opdat het evenwicht behouden blijft", zegt Anthuenis. "Ik hoop natuurlijk op een goed resultaat tegen Griekenland. Met het oog op de volgende wedstrijden is een bemoedigende prestatie belangrijk."

De vermoedelijke opstelling:

Proto; Vanden Borre, Kompany, Van Buyten en Deschacht; Vanderhaeghe, Simons en Van Damme; Pieroni, Mbo Mpenza en Emile Mpenza.

Nu in het nieuws