GP Vlaanderen Inline Skating: 2 Belgische records

Tijdens het afgelopen weekend sneuvelden er op de internationale Grote Prijs van Vlaanderen Inline Skating in Zandvoorde twee Belgische records. Bruggeling Stijn Van Hove, eerder dit jaar al erg succesvol op het Belgisch kampioenschap, reed twee nieuwe toptijden: 15:35.452 op de 10.000 m en 2:11.726 op de 1500 m.

Daarmee verpulverde Van Hove de oude records van respectievelijk Wouter Heytens (15:47.21 op het EK '90 in Inzell) en Stefan Piotrowsky (2:12.60 op het EK '99 in Zandvoorde).

Stijn Van Hove bezorgde zijn organiserende Zwaantjes Roller Club Zandvoorde bovendien een plaats op het erepodium. Hij eindigde als derde overall na de driedaagse, een knappe prestatie achter de Franse prof Forent Babault en de Italiaan Giovanni Conte.

Bij de vrouwen seniores was de 17-jarige Nele Armee van Heverlee de beste. Armee, die nog juniore is, won maar liefst vier van de zes wedstrijden en werd nog een keer tweede en derde. Ze hield de Italiaanse meisjes Simona Spinozzi en Laura Ghezzi makkelijk achter zich.

Nu in het nieuws