Samenwerking sp.a en Groen! nog altijd mogelijk in Antwerpen

Print
De samenwerking tussen sp.a en Groen! in Antwerpen is niet van de baan.
Zo laat sp.a-Antwerpen weten als reactie op een artikel in De Morgen waarin gesteld wordt dat een rood-groene lijst definitief werd begraven.

Op zaterdag 12 maart 2005 heeft een Antwerps sp.a-congres een strategisch comité aangeduid met als opdracht voorbereidend werk te leveren met betrekking tot de vorming van de sp.a-lijsten en de samenwerking met andere partijen. "We hebben toen duidelijk gesteld dat we ons politiek handelen in 2005 niet wensten te laten bepalen door de verkiezingskoorts maar wel door een goed bestuur in Antwerpen", zegt Johan Peeters, voorzitter van sp.a-Antwerpen.

"Van het strategisch comité, met aan het hoofd schepen Tuur van Wallendael, wordt dan ook geen verslaggeving verwacht tot voorjaar 2006. Het zou zinloos zijn te ontkennen dat de houding van de Antwerpse groenen in een aantal dossiers voor wrevel heeft gezorgd binnen de Antwerpse meerderheid. Half september zal er een overleg plaats vinden tussen de meerderheidspartijen. We gaan er vanuit dat de plooien dan zullen gladgestreken worden", aldus Peeters.

Over een eventuele progressieve rood-groene samenwerking, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, zal een Antwerps sp.a-congres zich later nog uitspreken.

.

Nu in het nieuws