Drie brandstichtingen tegen handelszaken in Oostende

De Oostendse politie onderzoekt drie brandstichtingen die maandagnacht zijn gepleegd in de Oostendse winkelstraten. De branden zijn vermoedelijk aangestoken door twee jongens en een meisje.

Belga

Een getuige zag het trio omstreeks 04.30 uur een vuurtje stoken aan een filiaal van Pizzahut in de Vlaanderenstraat. De brand werd volgens de politie aangestoken met kartonafval. Door de hitte sprongen de ramen in de gevel van het restaurant. Ook een naastgelegen hotel was volgens de politie bedreigd.

Onmiddellijk na de eerste brand kreeg de politie een nieuwe oproep voor brand nabij een telefoonwinkel langs de Kapellestraat. Daar werd het rolluik door het vuur beschadigd. Een derde brandstichting werd vastgesteld in de Wittenonnenstraat ter hoogte van een tearoom. Ook daar ontstond de brand volgens de politie door aangestoken kartonafval.

De politie kamde 's morgens het volledige stadscentrum uit maar kon het trio vermoedelijke brandstichters niet oppakken. De politie beschikt over persoonsbeschrijvingen.