Duizend Vlaamse jongeren op weg naar Wereldjongerendagen

Een duizendtal Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) zijn maandagmorgen omstreeks 08.00 uur vanuit Scherpenheuvel met autobussen richting Keulen vertrokken.

Belga

De jongeren woonden zondag in Scherpenheuvel een eucharistieviering met kardinaal Danneels en een muziekfestival bij. Ze zouden dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur aankomen in Lindenthal-Keulen. Om 17.00 uur staat dan een openingsviering in het RheinEnergieStadion op het programma en om 19.00 uur gaat het Welkomstfestival in Keulen van start.

Woensdag maken ze een pelgrimstocht naar de Dom in Keulen en staat er onder meer een deelname aan een jongerenfestival op het programma. Donderdag ontmoeten de jongeren Kardinaal Danneels en nemen ze deel aan de welkomstviering van paus Benedictus XVI langs de Rijn. Op vrijdag ontmoeten ze de Hasseltse bisschop Patrick Hoogmartens en houden ze een kruisweg. Zaterdagavond is een avondwake met de paus gepland en zondag wonen ze de slotviering van de WJD bij. Zondagnamiddag komen de jongeren met bussen terug naar huis.

De Vlaamse jongeren verblijven in de Albertus Magnus parochie in Lindenthal-Keulen die als gastparochie fungeert. De jongeren worden er ondergebracht in gastgezinnen en scholen.

Volgens Tom Van Wambeke, woordvoerder van de Vlaamse WJD-deelnemers, zal het aantal Vlaamse deelnemers voor de slotviering met de paus oplopen tot 1.400.

Nu in het nieuws