6 maand voorwaardelijk en werkstraf voor Rachid Bouaouzan

Print
De Nederlandse voetballer Rachid Bouaouzan van het Nederlandse Sparta is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar, en een werkstraf van 200 uur.
De rechtbank in Rotterdam achtte bewezen dat de aanvaller op 17 december 2004 tegenstander Niels Kokmeijer (ex-Go Ahead Eagles) zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. Meteen na het vonnis tegen de 21-jarige voetballer kondigde zijn advocate hoger beroep.

"De verdachte heeft zichzelf willens en wetens blootgesteld aan de aanmerkelijke kans dat hij niet de bal maar het slachtoffer zou raken en dat hij het slachtoffer daardoor zwaar lichamelijk letsel zou toebrengen", verantwoorde de voorzitter van de rechtbank het vonnis. "Met tien jaar ervaring als voetballer had hij beter moeten weten".

De 27-jarige Kokmeijer verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum en heeft zijn loopbaan als profvoetballer moeten beëindigen. Het is bovendien mogelijk dat hij nooit weer normaal zal kunnen lopen. Hij liep door de brute overtreding van Bouaouzan, die met een gestrekt been inkwam, onder meer een gecompliceerde beenbreuk, een slagaderlijke bloeding en schade aan het zenuwstelsel op.

.

Nu in het nieuws