Hoei viert maandag feest met stadsopera op het water

Naar jaarlijkse gewoonte viert de Waalse stad Hoei op 15 augustus feest. Dit jaar wordt onder meer op de Maas een "stadsopera" opgevoerd in een regie van Luc Petit, een medewerker van de bekende Franco Dragone, zo liet burgemeester Anne-Marie Lizin donderdag op een persconferentie weten. Er worden maar liefst 80.000 toeschouwers verwacht.

Belga

Om 14.00 uur vertrekt er in Statte een stoet ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Sarte. 's Avonds vormt de Maas het decor van een klank- en lichtspel, specifiek bedacht voor de stad Hoei door de vereniging 'Angle de Vue' uit Doornik.

"Het spektakel speelt zich af op de Maas. Hoofdacteurs zijn enerzijds een groep dansers, waaronder een engel die naar de hemel vliegt, en anderzijds een aantal klokkenluiders die zich op een metalen bloem bevinden die veertig meter groot wordt. Daarboven zullen nog een drietal trapezeacrobaten rondslingeren en er zal ook een zangeres, aan de hand van een ballon gevuld met helium, opstijgen", aldus een woordvoerder van de vereniging.

De stad Hoei telt zowat 100.000 euro neer voor dit spektakel, dat om 22.00 uur van start gaat. Nadien volgt nog het traditionele vuurwerk.

Nu in het nieuws