Rimpelrock maakt zich op voor vierde editie

Duizenden ietwat oudere muziekliefhebbers zullen zaterdag opnieuw afzakken naar het festivalterrein aan de Kempische Steenweg in Kiewit bij Hasselt voor de vierde editie van Rimpelrock.

Op hetzelfde terrein vindt van 18 tot en met 20 augustus ook het alternatieve rockfestival Pukkelpop plaats.

Op de affiche van Rimpelrock 2005 prijken namen zoals Tony Christie, Rob de Nijs, Will Tura, Frans Bauer, The Supremes, Salim Segers, Lisa Del Bo en The Golden Bisband. Tickets kosten 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa.

Het seniorenfestival lokte vorig jaar ruim 40.000 bezoekers. Toen gaven onder meer Nicole en Hugo, Dana Winner en Eddy Wally het beste van zichzelf. Ook tijdens de vorige edities kon het evenement telkens op meer dan 35.000 festivalgangers rekenen. Organisator Chokri Mhassine ziet daarin een teken dat er wel degelijk nood is aan een muziekfestival voor de niet meer zo piepjonge muziekliefhebber.

Naar aanleiding van Rimpelrock voorziet De Lijn op zaterdag 13 augustus een speciaal tarief van 1 euro per rit, op vertoon van een geldig festivalticket. Er zijn ook extra laatavondritten op verschillende streeklijnen voorzien om de afstroomde festivalmeute in goede banen te leiden.

Nu in het nieuws