Gemiddelde zomertemperatuur in Brussel 1,2°C gestegen

De afgelopen dertig jaar is de gemiddelde zomertemperatuur in Brussel met 1,2°C gestegen. Dat blijkt uit een rapport van het World Wide Fund for Nature (WWF) waarin de temperaturen van 16 Europese hoofdsteden werden geanalyseerd.

Volgens het rapport, getiteld ’Europe feels the heat’, steeg de gemiddelde zomertemperatuur na Madrid het sterkst in Luxemburg (2°C), Stockholm (1,5°C), Brussel, Rome en Wenen (1,2°C).

De gemiddelde maxima tijdens de zomer stegen het sterkst in Londen (2°C). De Britse hoofdstad wordt gevolgd door Athene en Lissabon (1,9°C), Warschau (1,3°C) en Berlijn (1,2°C)

"De zomertemperaturen in veel Europese steden zijn goed op weg om ondraaglijk te worden", zegt Imogen Zethoven, directrice van de WWF PowerSwitch!-campagne. "Volgens wetenschappers zorgt de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van menselijke nijverheid voor een verdubbeling van het risico op recordtemperaturen tijdens de komende jaren", zo staat te lezen in een samenvatting die het WWF van het rapport heeft gemaakt.

Nu in het nieuws