Bornemse luxevilla herbergt cannabisplantage

De speurders van de Antwerpse drugsbrigade hebben een cannabisplantage opgerold in Wintam (Bornem). De inval gebeurde een week geleden, maar werd geheimgehouden in het kader van een groter drugsdossier waarmee de speurders bezig zijn.

kdriessens

BR> Het Antwerpse parket heeft twee Nederlanders gearresteerd en opgesloten.

De drugsbrigade van de Antwerpse politie verdiept zich al lange tijd in een dossier waarin een Nederlandse drugsbende de hoofdrol speelt. Tijdens dat onderzoek stootten de speurders op een spoor van een cannabistrafiek die vanuit Wintam naar Nederland leidde.

De inspecteurs ontdekten dat twee koppels uit Nederland al meer dan een jaar een luxevilla huurden aan de Koningin Astridlaan in Wintam. Deze villa was jaren geleden nog eigendom van Maurits De Prins, gewezen topman van het ter ziele gegaan Superclub. De Nederlanders betaalden rond de 2.000 euro huur per maand. Niemand had enig vermoeden dat achter de gesloten poorten van deze villa een cannabisplantage lag. De drugsbrigade observeerde de villa een tijdlang vooraleer ze besloot om een inval te wagen. Ter plaatse rekende ze de twee koppels in.

Nu in het nieuws