Verdachten racistische moord Liverpool mogelijk in Amsterdam

Print
Twee jonge mannen die gezocht worden in verband met de moord op de zwarte tiener Anthony Walker, die vrijdag werd doodgeslagen in Liverpool, bevinden zich mogelijk in Amsterdam. Dat heeft de Britse pers dinsdag bericht.
Verdachten Michael Barton (18), de broer van profvoetballer Joey Barton van Manchester City, en Paul Taylor (20) zijn voortvluchtig.

Joey Barton riep zijn broer dinsdag op de televisie op zich bij de politie te melden. "Michael, als je informatie hebt over wat er is gebeurd, dan moet je de politie inlichten", zei Joey Barton. "Je moet dit doen voor de familie van Walker zodat ze kunnen rouwen om Anthony en je moet dit doen omdat je weet dat het juist is."
Honderden mensen hielden dinsdag in Liverpool een minuut stilte ter nagedachtenis aan de 18-jarige Walker en luisterden naar antiracistische toespraken. De politie houdt een man van 26 vast in verband met de moord. Een 29-jarige man, een 18-jarige en een 17-jarige die eveneens waren opgepakt, zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Walker stond vrijdagavond met zijn blanke vriendin en een familielid in de buurt van zijn woning op de bus te wachten, toen een man racistische taal tegen hen begon uit te slaan. Het drietal ging daar niet op in, maar vertrok om moeilijkheden te voorkomen naar een halte verderop, aldus de politie. Een groep van drie of vier mannen achtervolgde hen echter door een park en toen een van de mannen Walker te lijf ging met een bijl, renden diens vriendin en familielid weg om hulp te halen. Toen ze een paar minuten later terugkwamen zagen ze Walker liggen met een bijl in zijn schedel. Hij overleed zaterdag aan zijn verwondingen.
Nu in het nieuws