Tourfietsen Armstrong in Wielermuseum Roeselare

Print
Het Nationaal Wielermuseum van Roeselare heeft, in primeur, tijdelijk de twee fietsen in zijn collectie waarmee Lance Armstrong de Tour de France 2005 heeft gereden.
Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De fietsen zullen maximum twee maanden tentoongesteld worden.
Zowel de weg- als de tijdritfiets van Lance Armstrong staan opgesteld in de voorhal van het Wielermuseum. Er zijn ook drie gele truien van de Texaan, zijn favoriete zadel en klikpedalen, een Tourpetje en een Livestrong-armbandje. Binnen uiterlijk twee maanden worden de fietsen naar Amerika overgevlogen. Daar zullen ze worden geveild voor 'Ride for the Roses', het kankerfonds van Armstrong.
Beide fietsen zijn een staaltje van high-tech en bijzonder waardevol. In het carbon van de tweewielers zit een speciale microchip waardoor de fietsen overal ter wereld opspoorbaar zijn. De tijdritfiets is bovendien uitgerust met een vol achterwiel dat het leven van Armstrong in beeld brengt. De gerenommeerde graffitikunstenaar Futura verwerkte een veertigtal symbolen in het wiel die elk verwijzen naar één aspect uit het leven van 'The Boss'.
Nu in het nieuws