Officiële website over Maria Magdalena

Print
Naar aanleiding van de opschudding rond het boek "De Da Vinci Code" van Dan Brown hebben de bisschoppen van Engeland en Wales een website opgezet rond de figuur van Maria Magdalena.
In zijn thriller, die volgens de auteur op historisch bewezen feiten is gebaseerd, zegt Brown dat Jezus met Maria Magdalena was getrouwd en met haar een kind had. De heilige graal zou niets anders zijn dan Maria Magdalena zelf die na de kruisiging van Jezus naar Europa zou zijn gevlucht.
Het paar zou aldus nakomelingen hebben gehad in vooraanstaande Europese adelijke families en de Merovingische koningshuizen, terwijl een geheim genootschap waakt over het voortbestaan van het geheim dat desastreuze gevolgen voor de Kerk kan hebben. Deelgenoot van het geheim was Leonardo Da Vinci die verwijzingen ernaar in zijn werk heeft ingebouwd.
Uitgerekend op de feestdag van de Heilige Maria Magdalena, 22 juli, lanceerde het episcopaat van Wales en Engeland via www.life4seekers.co.uk een website met officiële gegevens over de vrouw. Ze bevat onder meer een biografie, afbeeldingen, referenties naar vermeldingen in de Bijbel, gebeden, en verwijzingen naar werken en websites omtrent waarheid en verzinsels in het controversiële boek.
Nu in het nieuws