Binnen zes maanden duidelijkheid over lot Kimberly-Clark België

Print
Binnen zes maanden zal Kimberly-Clark België weten waar het past binnen de plannen van de Amerikaanse groep om tegen eind 2008 tien procent (6.000 werknemers) van het personeelsbestand te schrappen. "Maar normaal zal er voor 2007 à 2008 niets veranderen voor de Belgische afdeling," zo zegt men bij Kimberly-Clark.
In de fabriek van Kimberly-Clark in Duffel, waar toiletpapier en keukenrollen gemaakt worden, werd vandaag een ondernemingsraad gehouden, "waar het eerder voorgestelde herstructureringsplan nader werd toegelicht", aldus algemeen directeur Ronny Baeten.
"Tot nu toe is van acht fabrieken bekend dat ze zullen verdwijnen door ze te verkopen of te sluiten", aldus nog Baeten. "België staat daar niet tussen. In totaal zou een vijftiental vestigingen verdwijnen, maar om de overige te bepalen moet Kimberly-Clark nog een aantal studies en analyses uitvoeren. In de loop van de volgende zes maanden zou er duidelijkheid moeten zijn."
Volgens Baeten zal er, zelfs als besloten wordt dat Duffel moet verdwijnen, niet veel veranderen tot 2007 à 2008. "De plannen hebben betrekking op iets langere termijn, dus binnen twee of drie jaar."

De acht vestigingen die zullen verdwijnen zijn volgens de algemeen directeur van Kimberly-Clark België een Italiaans bedrijf dat zoals Duffel toilet- en keukenpapier produceert en verder nog vestigingen in Duitsland (Forchheim), de VS (Wisconsin, Utah, Idaho en Fort Worth), Canada (Saint-Hyacinthe) en Australië (Lonsdale). In die acht fabrieken zouden 1.700 van de geplande 6.000 banen verdwijnen. Naast de vestigingen die verdwijnen, zou er "in eveneens een vijftiental fabrieken gerationaliseerd worden".
Bij Kimberly-Clark België werken 235 mensen, 170 in de fabriek in Duffel en 65 in het verkoopkantoor in Zaventem.
Nu in het nieuws