Nieuw autoschip voor Ford voor transport tussen Keulen en Antwerpen

Print
Autoconstructeur Ford heeft zopas een vijfde nieuw autoschip in gebruik genomen voor het transport van de nieuwe modellen, de Ford Fiesta en de Ford Fusion, tussen Keulen en Antwerpen. De zogenaamde "Forens" haalt jaarlijks 40.000 auto's van de weg tussen beide steden, zo meldt de directie van Ford dinsdag in een mededeling.
Het binnenschip Forens kan 550 personenauto's vervoeren. Het schip is 135 meter lang en wordt in de vaart gebracht door het Nederlandse bedrijf Interrijn-Harms Ro-Ro uit Zwijndrecht. Door de hoge afzonderlijke dekken kan ook de nieuwe Ford Transit, die in Turkije wordt gebouwd, worden getransporteerd, zo luidt het. De wagens worden in Antwerpen overgeladen op schepen die naar Italië, Griekenland en Afrika varen.
De zusterschepen van de Forens zorgen op hun beurt voor het transport tussen Keulen en het Nederlandse Vlissingen. Daar worden de Ford-modellen met ferry's naar Engeland overgebracht. Ford vervoert jaarlijks in totaal 260.000 voertuigen met speciale binnenschepen.
Nu in het nieuws