Hewlett-Packard BeLux start hervorming, maar voorlopig zonder ontslagen

Print
De wereldwijde hervorming bij de Amerikaanse informaticagroep Hewlett-Packard (HP) is sinds vandaag ook gestart in België en Luxemburg. Dat heeft Hewlett-Packard BeLux dinsdag bekendgemaakt.
In totaal zal HP 14.500 van de 150.000 banen schrappen, maar het is nog niet bekend of er ook in België in het personeelsbestand gesnoeid zal worden.

De eerste stap van de herstructurering omvat een organisatorische wijziging om de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen. De 'Customer Solutions Group' (CSG), die zorgde voor ondersteuning inzake verkoop en marketing, houdt op apart te bestaan en wordt geïntegreerd in de drie bestaande businessgroepen van HP: Technology Solutions Group, Personal Systems Group en Imaging & Printing Group.
In deze nieuwe organisatie is geen plaats meer voor een afzonderlijke Country Managing Director. Daarom benoemde HP BeLux Alain Sohet, die al directeur was van de Technology Solutions Group, ook tot Country Manager. Benoit Scheen, die tot nu toe die laatste functie vervulde, "bespreekt op dit moment nieuwe uitdagingen binnen de groep", zo luidt het. "Deze stap in de herorganisatie heeft geen ontslagen tot gevolg", zegt Philippe Etienne, HR-verantwoordelijke bij HP BeLux. "De medewerkers van CSG worden geïntegreerd in de andere businessgroepen."

Ondertussen is nog niet geweten waar precies de 14.500 jobs zullen sneuvelen, zoals HP op 19 juli aankondigde. "In de loop van de volgende weken zou daarover duidelijkheid moeten komen", aldus Etienne, "maar aangezien die herstructurering vooral gericht is op de departementen technisch onderhoud, human resources en financiën - wat bij HP BeLux geen prominente plaats inneemt - hopen we dat de impact hier beperkt zal blijven". HP BeLux telt 1.331 werknemers.
Met de aangekondigde wereldwijde herstructurering wil HP vanaf 2007 op jaarbasis 1,9 miljard dollar besparen. De operatie zal de komende zes kwartalen 1,1 miljard dollar kosten per kwartaal.
Nu in het nieuws