Mercedes-topman verkoopt aandelenpakket

Print
De geruchtenmolen over een nakend vertrek van de topman van Mercedes, Eckhard Cordes, draait op volle toeren. Dinsdag maakte DaimlerChrysler, de moedermaatschappij van Mercedes, bekend dat Cordes voor bijna een half miljoen euro aandelen heeft verkocht. Het ging om een oud aandelenpakket waar hij recht op had, en dat hij nu onverwacht van de hand heeft gedaan.
Cordes verkocht 92.500 aandelen DaimlerChrysler, met een winst van 5,18 euro per aandeel of 497.150 euro winst in totaal.
De transactie is volledig wettelijk. Ook de regelgeving in verband met het openbaar maken van de verkoop, werd gerespecteerd.
Maar de verkoop voedt wel de speculatie over een vertrek van Cordes. Media berichten dat de man niet tevreden is met de aanstelling van Dieter Zetsche aan het hoofd van DaimlerChrysler.
Cordes zou gehoopt hebben zelf die post te bekleden, zo luidt het. Hij zou afgelopen donderdag zelfs al zijn ontslag hebben aangeboden. Enkele bronnen zeggen dat zijn ontslag is geweigerd en hem gevraagd is aan te blijven, andere kranten menen dat de autogroep al op zoek is naar een opvolger.
Nu in het nieuws