Meer dan 300 studenten ontvoerd door maoïsten in westen van Nepal

De afgelopen twee dagen zijn in twee afgelegen provincies in het westen van Nepal al meer dan 300 Nepalese studenten ontvoerd door maoïstische rebellen.

Belga

"Een gewapende groep maoïstische rebellen is maandag aangekomen in het dorpje Binayak in het district Achham. Daarna hebben ze in totaal 215 studenten verplicht om hen te volgen naar een onbekende bestemming", verduidelijkt de politie. "Vervolgens ontvoerden de rebellen nog meer dan 100 andere studenten in het dorpje Darling in het district Baglung".

De politie weet niet waar de studenten precies naartoe werden gebracht. De families van de ontvoerde jongeren hebben intussen een beroep gedaan op het Rode Kruis en verschillende mensenrechtenorganisaties om pogingen te ondernemen om hun vermiste kinderen terug te vinden.

De maoïstische rebellen hebben de gewoonte om studenten te ontvoeren om hen daarna te indoctrineren. In het algemeen worden de studenten daarna veilig en wel opnieuw aan hun ouders toevertrouwd.

De maoïsten strijden al sinds 1996 voor het omverwerpen van de monarchie en de inrichting van een communistisch regime in Nepal. In totaal heeft het politiek conflict al ongeveer 12.000 mensenlevens geëist.

Nu in het nieuws