Koning Fahd begraven in Riyad

Print
De Saoedische koning Fahd is dinsdagnamiddag in Riyad begraven. Dat gebeurde naar islamitische traditie met een sobere plechtigheid.
Voorts waren ook de veiligheidsdiensten van het land prominent aanwezig. Talrijke staatshoofden uit de Arabische en moslimwereld woonden de uitvaartplechtigheid bij en namen in de moskee in Riyad deel aan het traditionele dodengebed, dat bijna een kwartier duurt. Daarna werd het stoffelijk overschot van de koning, gehuld in een bruin doek, overgebracht naar de begraafplaats. Daar kreeg de koning een sobere grafsteen zonder opschrift.

Heel wat staatshoofden, onder wie de Franse president Jacques Chirac en de Britse kroonprins Charles, brachten na de teraardebestelling een rouwbezoek aan de nieuwe Saoedische koning Abdullah. Belgisch Kamervoorzitter Herman De Croo betuigde dinsdag in een rouwtelegram in naam van de Kamer van volksvertegenwoordigers zijn innige deelneming bij het overlijden van Koning Fahd.

De Saoedische koning en zijn familie zijn fervente volgelingen van het wahhabisme, een zeer dogmatische vorm van de islam. Wahhabieten geloven dat alleen God vereerd mag worden, daarom werd enkel een sobere begrafenisplechtigheid gehouden.
Nu in het nieuws