Twee kinderen overleden na familiedrama in Groningen

Print
De Nederlandse politie heeft maandagmiddag een 46-jarige inwoner van Tolbert (bij Groningen) aangehouden in verband met de gewelddadige dood van de twee kinderen van zijn vriendin, een tweejarige jongen en een vierjarig meisje.
Dinsdag raakte bekend dat het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) een onderzoek wilde instellen naar het gezin in kwestie.

De twee kinderen overleden maandagmiddag als gevolg van mishandeling door de vriend van hun moeder. De 33-jarige moeder raakte gewond bij de mishandeling. Zij wist naar de buren te vluchten, waar zij de politie belde. Die vatte even later de verdachte, een 46-jarige Nederlander van Israëlische afkomst, in de kraag.

Het AMK wou een onderzoek na meldingen in juli van de biologische vader van de twee kinderen. Hij stelde de hulpverlenende instanties meermalen op de hoogte van de problemen in het gezin van zijn ex-vriendin. Volgens de woordvoerster oordeelde het AMK indertijd dat de melding niet van dien aard was, dat er sprake was van acuut gevaar voor de kinderen. Desondanks besloot de instelling tot een onderzoek.
De biologische vader zei voor Radio Noord dat de hulpverlenende instanties hebben gefaald. "Er werd gezegd: wacht maar tot je kinderen achttien zijn, dan komen ze vanzelf," aldus de man. "Maar nu komen ze dus nooit meer". De vader was van de ouderlijke macht ontheven en mocht zijn kinderen van de rechter niet meer zien. De politie wil nog niet reageren op zijn verhaal.
Nu in het nieuws