Moeder negenvoudige Duitse kindermoord bekent gedeeltelijk

Print
De 39-jarige Duitse Sabine H., die ervan verdacht wordt haar negen pasgeboren baby's te hebben vermoord, heeft toegegeven dat ze de kinderen alleen en zonder hulp ter wereld heeft gebracht.
BR> Over de moorden heeft de vrouw nog steeds niets gezegd. Dat bleek dinsdagnamiddag uit een persbijeenkomst van de Duitse politie. De bevoegde instanties willen nu met behulp van een DNA-test nagaan of alle kinderen dezelfde vader hebben, namelijk de ex-man van de vrouw.

Uit de eerste onderzoekselementen werd duidelijk dat alle negen kinderen, wier lichaampjes afgelopen zondag werden gevonden op een terrein in Brieskow-Finkenheerd, werden geboren tijdens het huwelijk van Sabine H. en haar ex-echtgenoot Oliver, een voormalige medewerker van de Stasi, de geheime dienst van Oost-Duitsland. De moorden gebeurden wellicht allemaal tussen 1988 en 1999. Pas in 2005 volgde een echtscheiding.
Afgelopen zondag ontdekte de Duitse politie op een terrein in Brieskow-Finkenheerd, in de Duitse deelstaat Brandenburg, de stoffelijke overschotten van negen pasgeboren baby's. De lijkjes werden tijdens het opruimen teruggevonden in een overvolle garage en waren verstopt in emmers, bloembakken en -potten vol aarde en zand. De politie sluit niet uit dat er nog kinderlijkjes zijn begraven en doorzoekt daarom momenteel met speurhonden de woning en de kelder van de vrouw.

Volgens de politie herinnert Sabine H. zich naar eigen zeggen sommige geboortes wel en andere dan weer niet. Toch blijft ze betwisten dat ze de baby's heeft gedood. "De ondervraging van de vrouw zal wellicht heel lang duren", stelt de politie.
De vrouw, die maandag werd aangehouden op verdenking van moord, heeft nog vier andere kinderen en zou volgens mediaberichten opnieuw zwanger zijn.
Intussen beschrijven buren de verdachte als een tengere vrouw met een paardenstaart, die iedereen steeds vrolijk begroette.
Nu in het nieuws