Bush wil ook intelligent design-theorie op scholen

Print
Amerikaanse scholen zouden de intelligent design-theorie moeten onderwijzen naast de evolutietheorie als het ontstaan van het leven op aarde ter sprake komt.
Dat heeft president George Bush maandag gezegd in een interview met verslaggevers van een vijftal Texaanse kranten. De aanhangers van "intelligent design" menen dat het leven op aarde te complex is om puur door evolutie te zijn ontstaan. Zij geloven dat een hogere macht de hand heeft gehad in wat een schepping moet zijn geweest.
"Ik denk dat onderwijs bestaat uit het confronteren van mensen met andere ideeën. Als u mij vraagt of ik vind dat mensen aan andere denkwijzen moeten worden blootgesteld, dan is mijn antwoord daarop 'ja"', aldus Bush.
Conservatieve christenen, een belangrijk deel van Bush' achterban, zien graag dat de scheppingsgedachte zijn intrede doet in het openbaar onderwijs. Volgens wetenschappers zou de introductie van de intelligent design-theorie betekenen dat de wetenschappelijke grondslagen van het onderwijs worden verkwanseld.
Nu in het nieuws