Koning Abdullah wil samenwerking met VS versterken

Print
De regering van koning Abdullah van Saoedi-Arabië, de nieuwe koning na de dood van koning Fahd, zal zijn medewerking met de V.S. in de strijd tegen het terrorisme versterken.
Dat bevestigde maandag een Saoedische diplomaat in Washington. De zaakgelastigde van de Saoedische ambassade, Rehab Massoud, onderlijnde dat de coöperatie in de oorlog tegen het terrorisme onder leiding van de Verenigde Staten de hoeksteen van de relaties tussen de twee geallieerden zou zijn, buiten de hechte banden op het economisch domein.
"Saoedi-Arabië zal niet instaan voor een demonische cultus die de Islam gebruikt als excuus om zware gewelddaden uit te voeren", verklaarde de diplomaat tijdens een persconferentie die de hechte banden tussen Washington en de nieuwe Saoedische koning wou onderlijnen. Hij herinnerde eraan dat in april Adbullah, toen nog kroonprins, tijdens zijn ontmoeting met president Bush, "het verlangen herhaalde van Saoedi-Arabië om niet alleen een economische bondgenoot te zijn, maar eveneens een bondgenoot in de strijd tegen het terrorisme."
Nu in het nieuws