Elf politiemannen gedood door Colombiaanse guerrilla

Elf Colombiaanse politiemannen zijn gedood tijdens een aanval van guerrillastrijders in de Sierra Nevada van Santa Marta in het noordoosten van Colombia.

Dat heeft de Colombiaanse president Alvaro Uribe maandagavond bekend gemaakt. "Ze hebben elf politieagenten vermoord in de Sierra Nevada met het gebruik van explosieven. Dit nieuws treft ons zeer diep," verklaarde het Colombiaanse staatshoofd tijdens een publieke audiëntie. De politiemannen verplaatsten zich, althans volgens de eerste berichten, per vrachtwagen toen een gewapende groep hen aanviel met een lading explosieven.

"We moeten de middelen vinden om de informatie in die regio te verbeteren.", voegde de president eraan toe. In de Sierra Nevada van Santa Marta (departement Magdalena) gaan talrijke gewapende groepen te keer, zoals de rebellen van de FARC, het Leger van de Nationale Bevrijding en ook extreem-rechts, paramilitaire milities.

De vorige aanval met dergelijke reikwijdte dateert van 26 juli. Toen vielen in Cubarrai 12 doden, waaronder 7 militairen, tijdens gevechten tussen het leger en de FARC.

Nu in het nieuws