Mexicaanse voetbalbond niet in beroep tegen FIFA-sanctie

De Mexicaanse voetbalbond (FMF) heeft maandag bekendgemaakt dat ze niet in beroep gaat tegen de boete van 750.000 Zwitserse frank (480.769 euro) die ze van de Wereldvoetbalbond (FIFA) opgelegd kreeg naar aanleiding van de dopingzaak tijdens de Confederatiebeker.

"We tekenen geen beroep aan tegen de sanctie van de FIFA. Alle boetes zullen betaald worden", verklaarde de secretaris-generaal van de FMF, Decio de Maria. "Ik aanvaard de sanctie die de FIFA mij en de FMF oplegde", vulde FMF-voorzitter Alberto de la Torre aan.

Alberto de la Torre voegde eraan toe dat de twee spelers die positief testten, Aaron Galindo et Salvador Carmona, hun schorsing van een jaar aanvaarden. Ook hun Mexicaanse club Cruz Azul legt zich neer bij het vonnis.

De FIFA veroordeelde de FMF woensdag tot het het betalen van een boete van 750.000 Zwitserse frank nadat bleek dat twee spelers die geselecteerd waren voor de Confederatiebeker, voor aanvang van het toernooi positief hadden getest bij een dopingcontrole. De FMF kreeg tevens een blaam.

Nu in het nieuws