Illegale passagier dood aangetroffen in landingsgestel op Zaventem

Print
Op de luchthaven van Zaventem is dinsdag rond 17.40 uur in het landingsgestel van een toestel van de luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc het lijk van een illegale passagier aangetroffen.
Het toegetakelde lichaam werd ontdekt nadat de Boeing 747 van de Koninklijke Marokkaanse luchtvaartmaatschappij was geland. Het toestel was eerder die dag vertrokken vanuit Casablanca.

De federale politie bevestigde het nieuws maar weigert verdere commentaar te geven. Het Brusselse parket zal ter plaatse gaan om de zaak te onderzoeken.

Luchtvaartmaatschappijen krijgen jaarlijks te maken met illegale passagiers die hun land proberen te ontvluchten door zich in het landingsgestel van grote toestellen te verbergen. Vaak verstoppen ze zich op de plaats waar het neuswiel inklapt, waar ruimte genoeg is. De verstekelingen realiseren zich echter niet dat het op grote hoogte tot 60 graden onder nul kan vriezen en dat de ruimte niet verwarmd is. Ze zijn meestal al doodgevroren bij landing. De verstekelingen zijn vaak politieke of economische vluchtelingen.
Nu in het nieuws