Massaal afscheid van Antwerps gemeenteraadslid Anken

Print
De Sint-Fredeganduskerk in Deurne was te klein voor al diegenen die maandag afscheid namen van Antwerps gemeenteraadslid Louis Anken.
De 72-jarige Anken overleed op 26 juli. Hij zou normaal binnenkort zijn 50-jarig huwelijksjubileum vieren met zijn Jeanneke. De pastoor maakte duidelijk dat Louis Anken, die zetelde als lid van het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad, ook wel een beetje getrouwd was met de politie die hij fervent verdedigde in de raad. De leden van de Antwerpse politie waren maandag talrijk aanwezig bij de uitvaart.
Zowel zijn vroegere collega’s als leden van het huidige korps, met onder meer vervangend korpschef Eddy Baelemans en Serge Muyters. Het stadsbestuur was vertegenwoordigd door waarnemend burgemeester Ludo Van Campenhout en schepen Luc Bungeneers. Het Vlaams Belang was ruim vertegenwoordigd met ondervoorzitter Luk van Nieuwenhuysen en de gemeenteraadsfractie met Filip Dewinter, die ook een afscheidswoord sprak. Hij maakte duidelijk dat Anken een gedreven man was. Uit de raad was ook Luk Lemmens (N-VA) aanwezig, naast de top van de vakbond CCOD, waarvoor Louis Anken jaren op de barricaden stond om de belangen van de agenten te verdedigen. Maar ook tientallen vrienden en familieleden namen gisteren afscheid van de eerst aanwezend inspecteur tweede reeds van de mobiele brigade.
Nu in het nieuws