Roxy Music triomfeert op Suikerrock

Print
Vrijdagavond zijn naar schatting 20.000 mensen opgedaagd op de 1ste dag van het Tiense stadsfestival Suikerrock. Hoogtepunt was het concert van Roxy Music.
Dat tijdens dit optreden kort na elkaar tot twee keer toe de stroom uitviel was een gevolg van een blikseminslag in een elektriciteitskast tijdens het optreden van Melanie C waardoor de organisatoren moesten overschakelen op generatoren.
Na het Aarschotse jeugdkoor Scala dat het festival om 19h opende, zorgde ex-Spice Girl Melanie C voor heel wat ambiance met een hele resem hits. Tijdens dit optreden begon het echter hard te regenen en ook te bliksemen, wat velen deed besluiten andere oorden op te zoeken. Door de blikseminslag in de elektriciteitskast moest ook haar optreden korte tijd worden onderbroken.
Tijdens het optreden van Roxy Music bleef het droog. Bryan Ferry, zoals steeds in zwart maatpak, wit hemd en das, en Phil Manzanera, Andy Mackay en Paul Thompson uit de originele bezetting van Roxy Music, openden stomend met enkel oude hits zoals "Street life". Rockers zoals "Both ends burning" werden afgewisseld met het zachtere werk met "Jealous guy" en "Song for Europe" als hoogtepunten. Naar het einde toe haalde het swingende weer de bovenhand met "Virgina Plain", "Love is the drug" en "Do the strand" als afsluiters.
Nu in het nieuws