BALCO-affaire: trainer Korchemny pleit schuldig

Print
Atletiektrainer Remy Korchemny, een van de aangeklaagden in de zaak rond het BALCO-laboratorium dat ervan beschuldigd wordt steroïden geleverd te hebben aan een groot aantal olympische atleten, heeft schuldig gepleit, meldden de federale procureurs van de rechtbank van San Francisco vrijdag in een communiqué.
Korchemny, een 72-jarige Oekraïense emigrant die trainer was van de Brit Dwain Chambers en de Amerikaanse atletes Kelli White en Chryste Gaines, bereikte een akkoord met de federale procureurs om schuldig te pleiten, zodat een proces vermeden kan worden. In ruil krijgt hij strafvermindering.

Volgens het communiqué gaf Korchemny toe dat hij tussen 1 september 2000 en 3 september 2003, als trainer in de regio San Francisco, dopingproducten leverde aan atleten.
De drie andere beschuldigen in de zaak, Victor Conte (oprichter van het BALCO-labo dat THG (tetrahydrogestrinone) ontwierp), zijn vice-voorzitter James Valente en Greg Anderson (trainer van baseballvedette Barry Bonds), hadden reeds op 15 juli een minnelijke schikking getroffen met het Amerikaanse gerecht.
Nu in het nieuws