EK Kano-Kajak: Maesen-D'Haene en Santy niet naar A-finales 500m

Print
Op het Europees kampioenschap kano-kajak in het Poolse Poznan heeft Petra Santy in de 500 meter kajak vrijdag alweer erg nipt naast een A-finale gegrepen. Ook Bob Maesen en Wouter D'Haene haalden het in de K2 niet.
In haar halve finale moest Santy zich bij de eerste drie peddelen en dat bleek in haar wedstrijd een iets te moeilijke opdracht. Ze strandde op drie tienden van een seconde van de Sloveense Spela Ponomarenko, die zich als derde nog net binnen de top negen peddelde. Santy had met haar 1:56.733 wel die derde plaats kunnen pakken in de tweede halve finale. Brute pech dus voor de Zwevegemse kajakster, die zich nu volop op het WK 2005 moet toespitsen, want om haar profstatuut te kunnen behouden moet ze daar wel die A-finale kunnen halen.
Bob Maesen en Wouter D'Haene legden hun halve finale in de K2 500 meter als een verplicht nummertje af. Om hun krachten te sparen voor de belangrijke A-finale van zaterdag in de K2 1000 meter maalden ze onder een felle zon die halve kilometer aan een vlot tempo af. Aan hun negende plaats en de traagste tijd op zeventien ploegen knoopten ze dan ook geen enkele conclusie vast.
Voor Santy blijven nog enkel de 200m-sprintraces, waarvan eigenlijk het resultaat ook al niet zoveel belang heeft, want geen Olympisch nummer.
Nu in het nieuws