In heel Europa staan reizigers in ellenlange files

Print
Wie zaterdag met de wagen op vakantie is vertrokken, heeft waarschijnlijk veel geduld moeten uitoefenen. In verschillende Europese landen verloopt het verkeer namelijk zeer moeilijk en op heel wat plaatsen staan lange files.
In Duitsland heeft het begin van de vakantie in de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg en "het midden van de vakantie" in Noord-Rijnland-Westfalen zaterdag voor lange files gezorgd. Ook aan de grensovergangen waren er 's ochtends al lange wachttijden, vooral richting Slovenië en Hongarije.
Door de regenval liep het verkeer op de Noord-Duitse autosnelwegen in Hamburg en Sleeswijk-Holstein vast over in totaal 100 kilometer. Het zwaarst getroffen was de hoofdroute van Hamburg naar Denemarken.
Veel Duitsers die al 's nachts vertrokken waren om de drukte op Duitse wegen te vermijden, belandden zaterdagochtend in de Oostenrijkse files. Alleen al aan de noordelijke ingang van de Tauerntunnel (bij Flachauwinkel), die Salzburg met het Oostenrijkse Karinthië verbindt, stond een file van maar liefst 20 kilometer lang. In Oostenrijk doken ook verkeersproblemen op in noordelijke richting, door toeristen die weer naar huis keren. Zowel voor de Katschbergtunnel als voor de Tauerntunnel waren er verkeersproblemen.
Voor de Zwitserse Gothardtunnel stond zaterdagnamiddag negen kilometer file in de richting van Italië en tien kilometer in de tegenovergestelde richting. Dat betekent dat automobilisten ongeveer drie uur moeten wachten.

Fileleed was er ook voor de automobilisten in Frankrijk. Zaterdagochtend was er in de richting van het zuiden meer dan 270 kilometer file. Het Franse verkeer raakte ook sterk belemmerd in de omgeving van Parijs en in het Rhônedal.
Nu in het nieuws