Noodweer richt schade aan in Duitsland en Zwitserland

Print
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zijn ook zware onweders over Duitsland en Zwitserland getroffen. In Duitsland kwam één persoon om bij het noodweer, in Zwitserland raakte niemand gewond.
Op de vier deelstaten Hessen, Sleeswijk-Holstein, Hamburg en Mecklenburg-Voor-Pommeren na, werd heel Duitsland geteisterd door noodweer. De deelstaten Saksen, Brandenburg, Beieren en Thüringen kregen het het zwaarst te verduren.
Op een volksfeest in het Noord-Beierse Forchheim kwam een 43-jarige man om nadat hij geraakt was door een tak. Ook een 15-jarig meisje werd met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast werden de kantons Straubing-Bogen en Regensburg zwaar getroffen.
In Saksen en Saksen-Anhalt raakte het treinverkeer hevig verstoord en heel wat treinen werden geschrapt wegens aardverschuivingen, verstoorde bovenleidignen en omgestorte bomen. Ook in de voormiddag zal het treinverkeer nog niet normaal verlopen. Ter hoogte van Hohenleipisch-Elsterwerda (in het district Elbe-Ester) reed een trein vast in een modderlawine. Pas in de vroege ochtenduren konden de ongeveer 90 reizigers uit de trein gehaald worden.
Bij een blikseminslag in Karlsruhe raakten drie mannen gewond. De gemeente Münstertal (district Breisgau-Hochschwarzwald) werd geteisterd door sterke windstoten, waarbij een vijftiental huizen ernstig beschadigd werden. In andere delen van het land richtte hagel heel wat materiële schade aan, werden bomen ontworteld of viel de stroom uit.

Ook Zwitserland werd getroffen door zware onweders, nadat het land net drie hittedagen had gekend. Zo woedde er in de nacht van vrijdag op zaterdag een enorm heftige storm in Bazel: hagelkorrels, even groot als noten, vielen uit de lucht, bomen werden ontwordeld, kelders liepen onder, een grote bouwsteiger werd weggemaaid. Er raakte niemand gewond.
Op de luchthaven van Genève werden windsnelheden tot 130 kilometer per uur gemeten.
Nu in het nieuws