Duits oud-scheidsrechter Ziller geeft omkoping toe

Print
De voormalige internationale scheidsrechter Wieland Ziller heeft zijn betrokkenheid in het Duitse omkoopschandaal toegegeven.
Ziller verklaarde aan het Duitse dagblad Sächsischen Zeitung dat hij 25.000 euro kreeg van een van de Kroatische broers Sapina, die een netwerk van illegale weddenschappen hadden opgezet voor wedstrijden van de Duitse beker en competitie.

Wieland Ziller zegt dat hij op 26 november 2004 in een restaurant in Dresden een ontmoeting had met Ante Sapina. Na de maaltijd schoof Sapina hem een servet toe met daarin 25.000 euro cash. "Over omkoping is niet expliciet gesproken. Hij vertelde me wel dat het hem nauw aan het hart lag dat Kaiserslautern zijn competitiewedstrijd tegen Freiburg zou winnen. Ik moest eens kijken wat ik kon doen, maar er werd me niet met zoveel woorden gevraagd om te bemiddelen bij Jürgen Jansen, die die wedstrijd zou leiden, of hem geld toe te stoppen." Ziller werd na een internationale scheidsrechterloopbaan supervisor van de scheidsrechters in de regio Dresden.

Kaiserslautern won de wedstrijd op 27 november 2004 met 3-0 "Zonder dat de scheidsrechter het resultaat beïnvloedde", volgens Ziller. "Uiteindelijk ben ik immers niet ingegaan op de vraag van Sapina."

Ziller werd aan de galg gepraat door zijn collega Robert Hoyzer, die zelf bekende dat hij 70.000 euro kreeg om het resultaat van minstens vier wedstrijden te manipuleren.
MEEST RECENT